Artikel : Janin 15 Minggu Lahir Kedunia

Semua kejadian adalah kekuasaan Allah swt. Sekali lagi saya terjumpa artikel yang amat menyentuh perasaan saya sebagai ibu. Hari tu saya share artikel Ibu Bersalin Setelah 2 Hari Meninggal Dunia, hari ni saya nak share artikel seorang bayi yang still hidup walaupun hanya berusia 15 minggu dalam perut. Macam tak percaya, tapi percayalah Allah Maha Berkuasa. Subhanallah.


Hanover, Jerman – Gambar yang anda lihat diatas ini adalah gambar janin yang dilahirkan ketika umurnya baru sahaja 15 minggu. Hanya dengan sekecil dan semerah itu, dan mempunyai berat 10.5 ounce, janin yang diberi nama Kimberly Mueller. Apakah harapan ayah dan ibunya ketika itu?

Janin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama beberapa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus-lumus menyelamatkannya. Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah ‘Kimberly, you can do it baby”….


Harapan cuma 1:1000. Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi ini terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah.


Selepas 6 bulan dipantau rapi, janin ini sudah boleh dipanggil bayi. Bayi ini dibenarkan pulang ke rumahnya. Begitulah kekuasaan Allah bukan?


2 Responses
  1. mmg xterjangkau akal kak..ALLAHU AKBAR


  2. Unknown Says:

    subhanaallah.....maha besar Allah....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...