Khayra dan Solid Food

Khayra dah masuk 6 bulan. Sepatutnya umur baby 6 bulan baru kita boleh bagi solid food. Tapi aku tak berjaya. Huhu. Masa Khayra 5 bulan 2 minggu dah start makan.
Semuanya gara-gara Khayra demam lama sangat.
So, my MIL kata baby merengek sebab nak makan tu. Nak tak nak, kena la ikut cakap MIL. Walaupun Khayra tak genap 6 bulan untuk start makan solid food, namun akan ku pastikan Khayra menyusu badan sampai 2thn++. Insyallah.
Aksi-aksi lasak baby aku time makan
Makan kat pangku mama je. Mama tak belikan tempat duduk Khayra lagi.

Best gak bubur nasi blended yang mama buat ni


Nyum! Nyum! Belum pandai makan. Masih comot lagi.

Takpe mama, biar Khayra makan sendiri.

4 Responses
  1. naurah makwa Says:

    i bagi my baby solid food since 3 month lagi..huhu


  2. eis kamil Says:

    wahhh tak sabar nk bg eis punya khyra mamam. lg 2 mggu br cukup 6 bln.


  3. samalah..semua peralatan makan dah siap..tinggal tunggu rikazz 6bln je 11hb ni


  4. Hanna Says:

    Naurah : Awalnya awak bg bb mkn..tp xpe la,as long baby naurah sihat :)

    Eis : Nnt eis bg khyra mkn cukup 6bln tau..sabar2..hehe..

    Nazz : cepat ms berlalukan nazz,kejap je rikaz dh besar :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...