Khayra, Papa dan Laptop

Khayra suka kacau papa buat keja....tengok la aksi Khayra bila papa buat keja kat laptop...dari laptop tu atas meja,kena turun kat lantai pun masih suka dok dengan papa dia...sayang Khayra...
Khayra main bawah meja,habis wayar tu dia tarik-tarik
Kat lantai pun Khayra syok kacau papa

Khayra dah 5 bulan..hooray!


Hari ni 19 Mei 2009...Alhamdulillah,sekejap je rasanya baby girl kesayangan kami dh 5 bulan...rasanya hari tu baru je bawak perut boyot ni...hehe...

Azam ku nak bagi Khayra solid food genap dia 6 bulan nanti...tapi,tadi ibu pengasuh dia dah terbagi makan bubur nasi kat taska...alamak,macam mana boleh jadi macam ni?...ibu tu kata dia kesian tengok mulut Khayra asik mengunyah je,pastu tengok baby lain dapat makanan selain susu...ibu kata Khayra marah bila dia berentikan suap bubur tu...alahai ibu,kan Khayra tu baby lagi...memang lah habit dia mulut mengunyah...lagi pun dia dapat benda baru (bubur),memang la dia nak terus cuba rasa...biasa la baby,mengamuk kalau tak dibagi buat apa yang dia suka....

Sabar ye sayang...lagi sebulan je lagi Khayra dapat home made yang mama buat...akan ku tepis godaan nak bagi solid food pada Khayra...susu mama ni lagi sedap tau...ekslusif untuk Khayra selama 6 bulan...chaiyok!

Selamat Hari Guru


Mintak maaf la kalau entri ni lambat nak di post...tapi aku nak gak wish Selamat Hari Guru kepada guru-guru di Malaysia ni...tugas mu guru adalah mulia...aku memang impikan untuk jadi guru Cemerlang, Terbilang dan Gemilang ni...namun,apakan daya, result exam untuk KPLI dan DPLI tak memihak kepada aku...huhu..insyallah kalau ade rezeki nanti,aku akan berusaha bersungguh-sungguh...chaiyok!

Papa created untuk Mama...Thanks Sayang...


SELAMAT HARI IBU



ALHAMDULILLAH, Khayra dah Sihat

Wajah ceria Khayra dan Mama kt rumah nenek di Pulai,Melaka

Alhamdulillah, Khayra dah kembali ceria...Batuk dan selsema dah baik...Terima kasih kepada sahabat-sahabat yang mendoakan kesihatan Khayra...Kat Taska pun dah takde penyakit kaki,tangan dan mulut....Hari tu balik kampung, Khayra jumpa atuk dan nenek belah mama dan papa...Semoga Khayra sihat dan ceria : )
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...