Khayra dah 5 bulan..hooray!


Hari ni 19 Mei 2009...Alhamdulillah,sekejap je rasanya baby girl kesayangan kami dh 5 bulan...rasanya hari tu baru je bawak perut boyot ni...hehe...

Azam ku nak bagi Khayra solid food genap dia 6 bulan nanti...tapi,tadi ibu pengasuh dia dah terbagi makan bubur nasi kat taska...alamak,macam mana boleh jadi macam ni?...ibu tu kata dia kesian tengok mulut Khayra asik mengunyah je,pastu tengok baby lain dapat makanan selain susu...ibu kata Khayra marah bila dia berentikan suap bubur tu...alahai ibu,kan Khayra tu baby lagi...memang lah habit dia mulut mengunyah...lagi pun dia dapat benda baru (bubur),memang la dia nak terus cuba rasa...biasa la baby,mengamuk kalau tak dibagi buat apa yang dia suka....

Sabar ye sayang...lagi sebulan je lagi Khayra dapat home made yang mama buat...akan ku tepis godaan nak bagi solid food pada Khayra...susu mama ni lagi sedap tau...ekslusif untuk Khayra selama 6 bulan...chaiyok!

2 Responses
  1. eis kamil Says:

    yea..tahniah! khyra eis pun tak lama lg nak masuk 5 bln (6 jun nanti). sokong pasal solid food tu. mmg dr anak 1st lg eis bg solid food (home made) bila umur 6 bln. klu sblm tu mmg tak nak bg. mak mertua bising suruh bg air masak pun saya buat tak dengar je..haha.


  2. Hanna Says:

    thanks eis..banyak betul cabaran utk jadi ibu terbaik kan...harap kita berjaya...chaiyok!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...