Teruja Sebab Dah Confirm Yang Adik Baby Adalah Boboy Walaupun Tak Disertakan Dengan Bukti

Tarikh : 25 Julai 2010
Tempat : Dewan C, MITC
Majlis : Kenduri Kawin Sepupu Hasben
(gambar pengantin lupa nak amik sebab perut dah lapau)

Gambar terbaru kami sekeluarga. Oh!, Khayra tak mau didukung. Kata beliau, dia dah dewasa, dan tak lama lagi nak dapat adik. Malu lah berdukung bagai macam baby. Terpaksa lah mama dan papa posing walaupun adik baby tengah menendang-nendang time tuh. 32 weeks pregnancy.

Dah scan, confirm adik baby adalah boboy (^_^). Insyallah. Amiin.

Adik Baby dah Umur 30 Minggu Dalam Perut dan Kerja Saya Sekarang Makin Pening

Hari dah masuk 30 weeks..alhamdulillah. Sejak dua menjak ni adik baby asik mengeras dalam perut. Ada sekali tu sekali dia hentak, seluruh ari-ari rasa pijau (*pijar) dan senak. Terus saya terbaring atas sofa. Hasben asik bagitau, "Baby jangan kuar dulu. Papa belum beli pampers untuk baby lagi nih"..huhu, ade ke hasben saya risau sebab lom beli newborn diapers.

Saya pulak risau kalau-kalau ada compilation ke, bleeding ke, pape ke. Ye lah, kalau dah rasa macam-macam memanglah banyak benda bukan-bukan bermain-main kat kepala nih. Harap-harap adik baby kuar ontime. Saya nak beraya dulu..makan rendang, ketupat, pelbagai kuih-muih, kek yang best-best, air sirap, air sarsi, kerepek pedas, kerepek pisang, sate, soto, dan segala makanan masa hari raya nanti. Kalau ikut EDD, saya sempat beraya 9 hari. Lepas tu kena berpantang. (Ooohh...)

Hari ni Senin, esok kalau ikut dalam surat ada Meeting Budget dengan SUK. Halaaa..saya tak siapkan laporan lagi nih. Sampai saya termimpi-mimpi kalau-kalau SUK tanya macam-macam kat Unit saya nanti. Petang ni kalau tak setel gak, kena bawak Khayra balik opis, pastu kena siapkan semua. Tolonglah bagi saya kekuatan untuk melawan penyakit M ni. Sebab saya sempat update blog walhal saya boleh je siapkan keja-keja kewangan tu.T_T

Oklah, masa untuk berbelog dah makin tamat. Saya ada masa sejam untuk update. Lepas tu semua segala mak nenek chat, blog, Facebook ataupun sewaktu dengannya akan di block oleh Unit IT. Time lunch dan abis opis hour je boleh on balik. Hek eleh, berkira sangatlah diorang nih.Bye.


Gambar kakak baby yang lalok nak tidur masa pegi Jusco, hari Ahad (semalam)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...