WordLess Wednesday - Big Boss

Update Khair Amsyar

Memang rocker rambut Dak Adik ni.Sejak dibotakkan time pantang aritu tak pernah kitorang potong.Hari Jumaat 15.4.11 hari tu just trim rambut belakang dengan bawah telinga je.Papa trim bawah,mama trim kt telinga.Senget benget sebab Khair pusing-pusing kepala.Nasib tak gunting telinga adik.Ouch! Rambut atas don't touch! Papa dia tak bagi trim.Nyampah tau dengan kuasa veto tu.Saya ni tak berapa gemar lelaki rambut panjang-panjang.Kalau boleh nak tengok rambut tu kemas je.Tiap-tiap bulan kalau hasben lambat potong rambut,alamatnya memang kena bebel la dengan saya.Agaknya hasben takleh rambut panjang-panjang (kerja gomen), dia balas dendam suruh anak dia pulak rambut panjang.Adoiyai.Takmau, takmau.Adik kena hensem-hensem.Kalau macam ni, sampai umo setahun baru boleh potong ke papa?

Adik baru belaja duduk senget.Masih belum boleh duduk tegap lagi.Kakak Khayra dulu start duduk tegap masa umur 5 bulan 2 hari.Emm,sorilah saya memang tak boleh lari buat perbandingan dua beradik ni.Senang tengok pencapaian masing-masing.Khair dah boleh menyelar dan angkat lutut macam merangkak.Tapi gostan kebelakang.Takpelah dik.Perlahan-lahan.Semua adik nak buat dalam satu masa.Step by step ok.Makan pun semangat dah sekarang ni.Adik suka dengan bubur ayam tanpa garam, campur dengan puri bayam, pastu blend.Menganga saje.Kalau tambah lagi adik still boleh habiskan.Pergh! Kat taska minum EBM just 3 botol je sehari sebab kenyang makan.Orang bujang ni makan memang juara.Nasib baik taska masak bubur ikut piawaian saya.Hehe.Takdelah saya risau sangat.Last timbang masa umur 6 bulan 7.9kg.Dah start makan bubur sekarang ni tak taulah berat dah berapa kg.Takpelah dik,asalkan adik sihat.


Dua gambar posisi yang sama tapi tempat dan tarikh lain-lain.Gambar kat bawah ni lepas rambut dah trim.Nampak lah kemas sikiiit. (ke sama je?!)

Nanti update citer khayra pulak.Sekarang ni Khayra dah bahasakan diri dia Kakak.Dah pass potty training.Malam je kena pakai diapers.Jimat sikit.Hehe.

Allah Selamatkan Kamuu

Hepi..hepi..hepi...

Allah selamatkan kamuuu..
Allah selamatkan kamuuu..
Allah selamatkan Papa Khairul Nizaamm..
Allah Selamatkan Kamu..

Sebenarnya Birthday papa 12 APRIL 2011, HARI SELASA hari tu.Draf entry ni lama dah terperam.Baru nak publish.
Gambar ni hasben yang edit sendirik.Saya curik kat fesbuk hasben.Macam model tali leher daa.

Disebabkan entry ni dah suam-suam kuku, so takyah lah citer lebey-lebey.Beday boy pun tak heran sangat dengan beday-beday ni.Tapi yang buat saya tersentuh, masa on da way ke taska, Khayra suruh saya call papa dia.Sungguh cumil bila dengar Khayra nyanyikan hepi beday to you papaa.Alahai anak mama,memang petah...

Ucapan untuk hasben,emm biar hasben je la yang tahu..heheee..
p/s : Tahun ni tahun last kitorang 2 series...uhuk!

Kesiankan...

Entah ler, saya just jadi pemerhati je. Kes ini berlarutan sampai tuan blog terpaksa menamatkan blog disebabkan satu ayat yang mengguris hati ibu-ibu yang tidak menyusu badan.Pada mulanya saya tahu citer ni kat blog Kak Noi. Pastu dapat hint kat blog Kak Zel. Apalagas terus menggugel ala-ala kak nam bizibodi.Ape cer yang diorang dok gegar tu.

Riki punya riki, rupanya ada sorang Hamba Allah (HA) ni baru je menceburkan diri dalam bidang penyusuan badan.Anak baru sorang, umo empat bulan, kahwin baru setahun lebih.Tapi disebabkan terlalu obses dan excited dengan breastfeeding, terkeluarlah ayat yang mengatakan - ibu yang tak boleh menyusukan anaknya, breast dia cacat.Huh, berani mati punya ayat.Sejujurnya walaupun saya ada 2 orang anak yang masih menyusu badan dan berkecimpung dalam bidang ni lebih 2 tahun, tak tergamak saya nak buat statement macam tu.Banyak lagi ilmu pasal BF masih belum saya gali lagi.

So dengan percumanya dia dapat fanpage "We Hate You!!" oleh ibu-ibu yang terguris hati dengan statement HA ni.Saya tak nak ulas panjang-panjang. Saya kesiankan HA dan ibu-ibu yang buat fanpage ni.Sedih la gaduh-gaduh macam ni.Saya berdoa kepada Allah, semoga diperbanyakkan susu badan saya hingga Khair 2 tahun lebih.Itu je.



p/s : Sori takde link ye. Kalau ada masa try cari kat gugel atau FB.Tuan blog ni dah menamatkan hayat blog dia semalam.Kesian...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...