TASKA KHAYRA DITUTUP BUAT SEMENTARA WAKTU

Siang tadi pihak pengurusan taska memaklumkan bahawa taska akan ditutup buat sementara waktu hingga diberitahu kerana terdapat kanak-kanak yang dijangkiti Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut.

Alhamdulillah,Khayra tak berjangkit dengan penyakit tu.Harap dijauhkan lah Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut tu.Khayra pun masih belum sembuh batuk. Aku akan ambil cuti panjang untuk jaga Khayra.Kebetulan minggu ni kami akan balik kampung.Moga Khayra bertambah sihat kat kampung nanti.Insyallah :)

Still Ada Ruam Lagi + Batuk&Selsema : Part 2

Lunch hour tadi aku terus berlari ke taska Khayra...bila sampai,rupanya Khayra tengah tidur...tak sampai hati nak kejutkan...just tunggu dia kalau terbangun sendiri...masa tunggu tu ada la 2 kali Khayra batuk-batuk...sian dia,dalam tidur pun masih batuk-batuk lagi...

aku nampak mata dia pejam menahan sakit bila batuk...sampai pukul 2,Khayra masih belum bangun dari tidur lagi...aku balik ofis...hope anak mama kuat...sabar ye sayang, tak lama lagi Khayra sembuh...

Still Ada Ruam Lagi + Batuk&Selsema : Part 1

Tadi pegi tengok Khayra kt Taska...selalunya hari Isnin,Khayra mesti tak selesa dok taska...Masa sampai,ibu pengasuh Khayra nk mandikan dia...Khayra tengah menangis...Aduhai,shahdu tengok air mata baby ku berjujuran...

Khayra minum sikit je susu yang ku bekalkan...terus ku susukan dia...sungguh-sungguh Khayra menghirup susu mama dia ni...Ibu pengasuh Khayra cakap,tadi Khayra batuk lagi...Tapi ku dah stopkan dia makan ubat batu tu...Ibu pengasuh kesian tengok dia batuk-batuk,suruh aku bawak ubat tu esok...huhu...

Lepas menyusu,Khayra tertidur kekenyangan...tapi terjaga balik masa ku letak atas tilam...terus Khayra bagi senyuman yang manis padaku...alahai anak mama...masa nak balik ofis balik,Khayra tengok je mama....sayu je mata dia...tunggu anakku,pukul 1.00 karang mama datang balik tau...

TAG FROM HERNI

Sebenarnya dh banyak kali ku kena tag...tapi sebab masa mencemburui aku,tak dapat la nak memenuhi hajat kawan-kawan...tp sekarang jam hampir cecah pukul 2 pagi,ku habiskan jugak homework ni..huhu...

1. If you can be an animal, what will u be? Why
Taknak jadi binatang...nk jadi manusia...huhu

2. If you robbed a bank, what do you want to do with the money?
Macam2 nak buat...tengok gak berapa nilai yang aku rompak tu...hehe..kalau takat ribu2 je,ku nak pegi melancong...nak bawak Khayra pegi makan angin naik kapal terbang...hohoho..ish!mana bole,duit haram tu...

3. If you can teleport yourself anywhere in the world, where do you want to be? why?
Lom fikir lagi..nanti la aku bincang dengan En.Suami dulu..kena mintak izin dia..

4. If you know that you are dying, what is the last meal that you want? why?
Nasi lemak buatan mak...sambal dia pergh!sedap woo...

5. If you can only kill one person in this world, who is the person? why?
Bush..Dia tu kan Presiden Perang...lorat je...

6. If you can choose either to have more than 24 hours a day or can live more than 100 years, what is your choice? why?
Semua tu tak nak...me is ordinary person..


7. If you can date celebrities, who is that person? why?
Siti Nurhaliza pun bole la...Nak tanya dia berapa harta kekayaan dia sekarang...hehehe...

8. If you can only have 1 thing in this world, what should that be? Why?
Udara...Supaya ku bole bernafas...

9. If you have the opportunity to tag 7 of your friends, who are they? why?
Ala,soalan ni yang lemah ni...ku tak ramai kawan lagi...nasib la sape yang kena...

  1. azryna
  2. shimashukri
  3. acu aza damia
  4. sz
  5. anne
  6. zuhaini

Kesian Khayra

Baru-baru ni Khayra kena selsema dan batuk...Isnin - 20 April 2009, ku bawa Khayra ke Klinik Kita kt Wangsa Maju...Doc bagi ubat batuk+selsema+Krim Ruam...Kt Taska Khayra memang baby kt sana ramai yg demam etc...so,nak tak nak Khayra pun menjangkit sekali...

Dh bagi makan ubat tu,still batuk-batuk lagi...kesian dia bila malam berkokol-kokol batuk macam orang besar...dia baby lagi,baru 4 bulan...huhu...

Khamis - 23 April 2009,bawak Khayra pegi PUSRAWI kt Jalan Tun Razak...Doc suspek dia kena athma...lagipun ku memang ada athma...so,Khayra diberi gas untuk melegakan pernafasan...Doc bagi ubat batuk+selsema+antibiotik...

Pic ni mama lepas nangis tengok Khayra macam tu

Esoknya badan Khayra penuh dengan ruam...ku suspek Khayra elergik dengan ubat antibiotik...Sabtu - 25 April 2009,pegi balik ke PUSRAWI,doc suruh stop makan antibiotik+selsema...harap baby ku cepat sembuh...Khayra,mama rindu dengan gelak ketawa mu sayang....

Kerja Sambilan Je

Sekarang ni jarang nk update blog...ku dh mula kerja semula...ala keja sambilan je...Khayra ku letakan di Taska MARA...nasib baik taska tu dkt je dgn tmpat keja ku...so,lunch hour ku akan menyusukan Khayra...direct BF je Khayra berselera,mmg dia dh pndai minum susu guna botol,tp ibu pengasuh dia ckp Khayra minum sket2 je...nnt kalau ada masa akan ku update kan hari pertama ku hantar Khayra ke taska...salam kpd semua..

Papa suka sakat Khayra

Khayra mmg bestfriend papa dia...ada je aktiviti dua beranak tu buat...Khayra kdg2 gelak kuat kalau kena sakat smpai terbawak2 dlm tdo...Antara aksi2 Khayra kena sakat dgn papa...

Mula2 kita berdansa dulu

Lepas tu angkat tangan tinggi2

Tolong2 Khayra kena tangkap dgn papa

TAG - 6th PHOTO

TAG GAMBAR FROM HERNI


RULES

>Go to your photos folder in your computer.
>Go to the 6th folder of photos.
>Go to the 6th picture in that folder.
>Put the picture on your blog and a description of it.
>Invite six friends to join the challenge.
>Link them in your blog and let them know they have been challenged!


herni,ku terpaksa aci ngelat sket la...folder yg ke-6 ala2 privacy gitu...terpaksa la ku lompat ke folder ke-7...ala bole la...hehe...yg penting, ni gmbr yg ke-6....ngeh3....


masa ni tgh jadi mak buyong...dh 31 weeks...bulat x hingat,ada ati nk mkn ais krim...hehe...gmbr ni ms ktorg bersantai kt Pantai Puteri,Melaka...anak buah & MIL ada skali....

bila ku tengok balik perut itew,shahdu plak rasanya...baby yg ku kandung 9 bln ada dpn mata skang ni...ke hulu ke hilir perut boyot ni ku bawa mmg la,xkan nk tggl kot...walaupun bdn ni mcm dh x larat nk bwk baby dlm perut tu yg membesar bagai johan, ku gagahkan jua demi baby dan suami tercinta...alamak, ter 'emo' plak...hihi..

ku xde byk geng lg...so,sape yg tersenarai tp dh buat TAG - 6th PHOTO ni abaikan je la ye :)

6 org senarai ku yg MESTI buat apa yg ku buat..hihihi...
  1. azryna
  2. shimashukri
  3. acu aza damia
  4. sz
  5. anne
  6. zuhaini
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...