Budak Cukur Bantal

Rambut adik Khair lebat masa lahir. Lepas tu naik ruam kat belakang telinga dan sekitar dahi. Lebih kurang usia Khair 3 minggu, kitorang decided yang kepala Khair harus dibotakkan. Lepas dah botak licin, rambut Khair dah start tumbuh. Sekarang ni nampak hensem sikit. Tapi yang tak bestnya kat area belakang kepala dah start cukur bantal daa.

Apa tu cukur bantal. Setahu saya la ye, cukur bantal tu ialah rambut baby yang gugur kat belakang kepala. Selalunya kat area kepala baby yang mengadap bantal.Mula-mula sikit je, skang ni dah nampak botak besar kat belakang kepala dia. Yang cantik tu, cukur bantal Khair elok je keliling kepala dia. Macam trim sendiri pulak.Tak tau la sampai bila rambut dia nak terus gugur.

Pandangan belakang. Keliling beb

Yang Khair tunjuk kat jari dia tu botak banyak sikit

Alahai budak cukur bantal ni

Khayra dan Khair. Kakak yang lima minit sekali cium adik dia

7 Responses
  1. eis Says:

    salam aidiladha hanna, ada org istilahkan 'makan bantal'. kae dulu teruk rambutnya hilang :)


  2. papaAdik Says:

    adik tetap hansem!!!


  3. kakyong Says:

    cukur bantal..?

    rambut tu bukan gugur, tp memang lambat tumbuh sbb dok kena bantal jer.. x dpt oksigen... ekekek...

    anak2 kakyong 3-3 seme camtu...


  4. Hanna Says:

    eis
    hai eis,sori lambat jwb salam eis tu..hee..mcm2 istilah yg ada kan..khair smpai skrg rmbut dia gugur..huhu..

    papaAdik
    hensem mcm siapa?..mcm papa laa (suka x?)..hehehe

    kakyong
    betul gak teori kakyong tu,rambut x dpt oksigen..hehe..klakar pulak bila terbayang..


  5. Nurul Aznil Says:

    Salam,

    OH rasa nak nangis kejap tengak gambo Kyra cium adiknya...

    THEY ARE ADORABLE X sejuta!!!


  6. Assalammualaikum. Mohon share pic baby cukur bantal tu k. Sy akan kredit kat blog awak. Jemput singgah blog saya juga :)


  7. Hanna Says:

    Mintak maaf kerana lambt reply.oh sila guna gambar ni.thanks kredit blog saya.saya dh pun singgal blog sis. salam perkenalan :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...