1 Tahun 6 Bulan - Fully Brestfeeding

Alhamdulillah semalam 25 Ogos 2013, Khair Imran genap 1 tahun 6 bulan. Meaning Imran dah minum susu mama selama itulah.Tak campur lagi dengan susu formula.Syukur sebab masih bertahan.

Kalau ikutkan dulu Kakak fully breastfeed dengan mama sampai 1 tahun 2 bulan je. Pastu continue susu formula kat taska, kat rumah fully breastfeed. Itu disebabkan saya pregnantkan Abang Amsyar.Time Amsyar pun sama, saya fully breastfeed sampai 1 tahun 2 bulan jugak. Alasan yang sama sebab pregnantkan Imran. Yang suwitnya, dua-dua budak tandem nyusu bila dapat adik masing-masing.Hahaha.Berebut uolls.Haisshh...Alhamdulillah, Khayra dan Amsyar stop brestfeeding genap umur 2 tahun 6 bulan.

Saya dah 1 tahun 6 bulan  :D

Sekarang ni Imran lah paling lama fully breastfeed. Setakat ni memang belum cadang nak tambah adik lagi.Heheee.Rezeki Imran. Dia kongker sorang-sorang.Dulu masa Imran start lahir sampai umur 12 bulan kena kongsi dengan Abang Amsyar. Kesian dia selalu kena tolak kepala dengan Amsyar kalau tandem.Sekarang ni bila dah kongker sorang-sorang,macam gaya kalau time menyusu.Ada kuak lentang, gaya bebas, menonggeng, kadang-kadang kat muka mak dia ni ada perut Imran. Adoi anak...

Tertidur lepas makan biskut.Comot nak oii..

Esok nak bawak Imran cucuk 1 tahun 6 bulan. Ada baki 6 bulan perjalanan penyusuan saya dan Imran.Oh ye saya masih lagi memerah susu Imran kat ofis. Sekarang dah tak boleh guna istilah pam susu.Sebab saya hanya guna jari-jemari ni je.Swing dah lama simpan.Bagi kakak ipar pinjam.Elok untuk saya yang ada vitamin M ni.Tak payah nak cuci part segala.Hee.
 Dua botol untuk 1 sesi.Alhamdulillah.

Sesi perahan pun dah kurang jadi 1 sesi je.Perah hari ni untuk stok bekalan taska esok hari.Sangatttlahh M.Stok beku dalam fridge tinggal beberapa ketul je untuk emergency.Dah lama tak buat stok.Kawan-kawan yang baru menceburkan diri dalam bidang ini sila jangan tiru.Amaran keras!




Moga Imran dapa fully breastfeed sampai 2 tahun. Insyalllah.amiiin.
 
4 Responses
  1. CikPuanHaLia Says:

    BEstnya dik..jeles akk. Auni dan harraz dua2 sampai 6 bln dah campur fm. Susu dah tak meriah mcm hannan dan nuha dulu :(


  2. Hanna Says:

    CikPuanHalia

    Alhamdulillah rezeki dak Imran, kak lia... :D

    Harraz dh cmpur ke kak?xpelah at least merasalah jugak susu akak..mgkn faktor ank ramai ke susu x meriah?pape pun akak idola sy beranak ramai ni..heehee...


  3. Rizziela Says:

    Alhamdullilah..comelnya Imran


  4. Hanna Says:

    Rizziela
    owh thanks kak :D


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...