Daddy’s Dearest Contest

Ni first time nak masuk contest ni. Dah lama aku fikir nak join contest yang pelbagai tu, tapi yang ni sempena Father's Day, aku pun menerai kan diri a.k.a saje suka suki. Walaupun hari ni hari last contest tu, saje je nak menyibuk diri. Kalau ader rezeki, ada la.

Tuan punya pengacara majlis adalah
Pn. Isabelle kita yang mantob plus jelita tu bukan membodek ye kawan2. Tajuk contest this time ialah Daddy Dearest. For sure untuk para daddy with his son or doter kan.

Worait, Setelah puas menggodek gambar2 Khayra with Mr.Papa, so inilah gambar yang ku rasakan sesuwei dengan tajuk kita pada kali ini.

Masa ni Khayra baru 3bln++. Mr.Papa rajin ajar Khayra baca buku. Buku tu pun Mr.Papa yang belikan kt Sogo. Tiap2 malam walaupun keletihan bekerja mesti Mr.Papa bukak buku yang gabak besar tu, letakkan Khayra kat pangku dia then dengan lembut start la tunjuk "Tu jam..yang itu lion...kiri left, kanan right...ini sayur,kita kena banyak makan sayur....ini finger, red merah,bla,bla,bla..." Khayra macam faham apa yang papa cakap. Dia diam je. Sambil ikut tengok mana papa tunjuk. Pastu khayra cuba gak sebut, walaupun bunyinya "uuu, aaa". Aku saja biar dua beranak tu layan feel. Dalam diorang tengah leka, aku snap gambar ni. Dapat la gambar candid. Dan ini lah satu-satunya gambar Mr.Papa tengah ajar Khayra. Dalam gambar tu nampak keihklasan seorang bapa yang mengajar anaknya supaya faham apa itu kehidupan. Si anak dengan manja cuba belajar demi mengambil hati bapanya walaupun masih belum mengerti apa-apa. Sekarang ni papa masih lagi dengan rutin dia. Dan keakraban papa dan Khayra tak dapt dipisahkan lagi.

How to participate?
Just follow the steps below and the prizes could be yours!
1. Add Isabelle...frankly in your blogroll@bloglist and become my follower.
2. Write a short entry in your blog about this contest (it could be in Bahasa Melayu or English - up to you) and put up the Daddy's Dearest banner (above).
3. Upload a creative/dramatic photo of the father with son/daughter and explain why do you think your picture is unique.
4. Include a link back to this blog and this contest in the entry.
This blog -
http://thesnowwybear.blogspot.com/This contest - http://thesnowwybear.blogspot.com/2009/06/daddys-dearest-contest.html
5. Tell me about your entry by leaving a comment here with the link to the entry.

*The prize would be something special for the moms (as I believe only moms will spend time to do this...hahaha*
Terms and conditions


* This contest is only opened to Malaysian bloggers only.
* The contest starts on 1st June 2009 and ends on 19th June 2009.
* You must put the required links in your entry. Else, it will be disqualified without notice.
* Winners will be selected based on the most creative pix that resemble daddy-child closeness.
* Judge’s decision is final and no correspondence will be entertained.

* Winners will be announced in this blog and will also be contacted via email.

2 Responses
  1. eis kamil Says:

    mmg byk contest skg ni kan. gd luck hanna!


  2. Hanna Says:

    thanks eis..saje2 gatal tangan..hehe..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...