Two Days To Go

Masih lagi menghitung hari. EDD 19 September 2010. Hari ni 17 September. Ada lagi ke makanan yang belum saya jamah sebelum deliver?..Muahaha..Baby still berenang-renang dalam perut ni, tanpa memikirkan tarikh akhir nak submit assignment (ada kaitan kah?)

Hari Raya pertama hari tu, perut ada rasa senak sikit. Orang-orang kampung dah risau (sebenarnya family je,bukan sekampung pun).Tengah syok-syok raya,muka jadi merah. Perut sendat. Mak mertua dah risau suruh pegi hospital. Sebenarnya, bukan sakit perut nak beranak. Tapi overdose makan ketupat rendang yang terlampau banyak. Sungguh takut kalau-kalau tak sempat nak makan makanan yang beraneka macam tu.Muka merah sebab dah berpeluh-peluh beraya takde kipas. Hormon mak buyongkan cepat menghasilkan peluh.

Walaupun due nak dekat tapi, barang-barang keperluan nak ke hospital still lom packing lagi. Mana la tau time beraya tu nak terberanak pulak kan. Lepas beraya dan habiskan saki-baki makanan (yang entah kali keberapa untuk hari raya pertama tu), hasben ajak balik rumah. Sila packing barang untuk standby.Wah, rasa dah lengkap dalam bonet kereta dah ada barang nak pegi hospital (perlu ke rasa teruja).Namun setelah 8 Syawal, tanda-tanda untuk adik baby nak keluar belum ada lagi walaupun dah 8 hari packed barang.Malam tadi mimpi dah bersalin. Bangun tidur,perut masih lagi membuyong.Ingatkan adik baby dah ada kat sebelah dah. Ok, mama tunggu adik baby keluar k.

Kakak Khayra semakin menampakkan kekakakannya (buleh saja eja macam tu). Malam-malam nak tidur, Kakak Khayra akan monitor supaya mama dan papa tidur dulu. Sambil berkata "Mama, diaam.Tido" masa tu tengah tepuk-tepuk papa supaya lelap dan lena kerana ditepuk-tepuk. Selalunya menjadi. Ok,sangat perihatin. Part yang paling best, bila Kakak Khayra tanya "Mama, sape wat? Papa ei? Ambooi, aace gi papa ni!" Pok!Papa kena lepuk dengan Khayra.So, sape-sape yang nak Khayra backing, buat-buat muka sedih,pastu nangis olok-olok. Otomatik Khayra akan tanya "Sape wat?" Pasni Khayra akan jaga adik dia baik-baik. Sape-sape yang kacau adik baby kena lepuk dengan Kakak Khayra. T__T

Setakat pukul 5 pm 17 September 2010, masih belum ada tanda-tanda lagi. I'll update soon kalau ada pape perkembangan.
4 Responses
  1. Mrs Nageb Says:

    wah sangatnervous ye...kakak khayra pun feeling kaka semacam ajer eh..nice lah tuh :)


  2. mamalieyna Says:

    issh suspennye...bila la nak deliver ye..huhu..hope semua berjalan lancar!

    *selamat hari raya!


  3. MysDear Says:

    Assalamualaikum

    Salam aidilfitri buat Hana sekeluarga...

    semoga dipermudahkan segala urusan ye..amin :)


  4. Hanna Says:

    Mrs Nageb
    haha..memang nerves khaleelah..ko pulak jgn cam aku nih,cool je tau..hehe..

    mamalieyna
    kak lieyna pun suspen gak ke?..hehe..sy ni ari2 tido x nyenyak kak..asik fikir psl bb je..huhu..neway, thanks kak lieyna :)

    MysDear
    hai kak mys..salam aidilfitri utk kak mys sekuarga gak..thanks doakan sy :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...