Show House Muzaffar Height

Misi mencari rumah sudah bermula.Mulai 2013 ni, hasben dah saya plan nak cari rumah. Kalau ikut umur, sepatutnya dah lama dah kena beli rumah.Tapi kena tengok juga beberapa faktor.Ada je halangan-halangan yang masih belum membolehkan kamiorang nak duduk rumah sendiri.

Kepada kawan-kawan yang dah ada rumah, sekalung tahniah di ucapkan.Rezeki masing-masing.Insyallah saya akan ikut jejak kawan-kawan semua.Doakanlah ye moga rezeki akan berpihak kepada kamiorang juga...amiin..

Rumah Contoh kat Muzaffar Height
4 bilik tidur
3 tandas
2 ruang tamu
RM27+,+++ (tak ingat sebenarnya..T_T)


Rumah contoh. Yang dah siap furniture untuk non-bumi.Sebelah lagi untuk bumi.Memang berbeza keluasannya.Untuk non-bumi lagi besar.

Ruang tamu

Kalau yang betul-betul, takde partition macam ni.Amik idea interior design


Ruang makan. Kalau corner lot dapatlah sliding door kat ruang makan ni.

Hiasan tepi tangga.Biasanya kita buat stor kan,tapi dia buat macam tu.

Dapur kecik sket.

Bilik bawah

Toilet bawah


Besi tangga dah bertukar jadi cermin.

Tinggi jugak kann

Ruang tamu kedua, tingkat atas

Master bedroom

Balkoni masterbedroom

Bilik ke-3


 Toilet lagi


Bilik ke-4

Rumah untuk bumiputera tinggal berapa unit je.Untuk non-bumi,fullybooked!

Rasanya rumah macam tu tak sesuai dengan saya.Ahaks! Ongkosnya besar sangat buk... Takpelah, ni first time woo masuk rumah contoh.Tak agak-agak nak masuk tengok rumah yang mahal-mahal je.Hahaha.Kena tengok bajet la pasni.Tapi tak salah pun kita tengok-tengok je.Mana tau boleh buat idea nak hias rumah macam mana nanti.Verangannn..

4 Responses
  1. Mamavouge Says:

    kak cantik rumah tu...harga pun bley kata murah...kalo kat kl xdpt rege cmtu tau......rugi kalo xamik...huhuhuhuhuh


  2. Hanna Says:

    oo ye ke?kl mmg mahalkan...kena bukak proposal blk kt papa diorg ni..huhu..dgr lin pun dh beli rmh kan?..brp hrga?..ktne?


  3. Mamavouge Says:

    akak kiteorg beli dekat area sungai buloh gak....sblm penjara sungai buloh....beli dlm 250k+++....tp skung dgr cite rege rumah tu dah cecah 350k+++...insyaAllah bulan 3 kiterog dh leh duduk......


  4. Hanna Says:

    waah..alhamdulillah, tahniah dh beli rmh..suka akak dgr kwn2 dh ada aset ni..doakan akak ye :)

    cpt gak ek hrga dia melambung..x lama lg la tu kann..mesti nia & danish sronok dpt rmh baru :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...