Sangat Touching

Papa kena pergi kursus kat PD 5 hari start Wesak hari tu.Insyallah hari Sabtu papa balik.Sementara ni kitorang duduk rumah mak ayah saya kat Umbai.Taknaklah tinggal 3 beranak je kat rumah tu.Nasib baik rumah mak dekat.

Dan nasib baik hasben suruh bawak baju dia yang belum basuh tu ke rumah mak.Mana tau anak-anak rindu ke.Memang betul pun,malam tu sebelum nak tidur Khayra call papa.Mula-mula dengar suara papa dia ok je.Pastu terus sroot sroot then huwaaaaaa.Melalak.Saya pun tumpang menangis sama.Sedih woo tengok anak yang merindui papa dia.Memang rutin Khayra nak tidur mesti tidur kat lengan papa.

Terus saya pujuk pastu amik baju papa.Senyap terus.Sambil teresak-esak tu Khayra tertidur.Alahai anak papa.
.
Khayra tidur sambil peluk baju papa.Amik bau pun jadilah
5 Responses
  1. Sz Says:

    alalaala sedihhnyaaa..
    papanya pakai kain batik skali ke? ;p


  2. MysDear Says:

    Assalamualaikum...

    alahai...mesti sedih si khayra kena tinggal papa dia.Memang petua org tua cm tu, kain baju kena simpan wat peluk.


  3. Mrs Nageb Says:

    defih khayra camtu...touching auntie dengar...... takmo nangis2 eh.... :)


  4. Hanna Says:

    Sz
    hahaha..tu kain batik nenek khayra,saje buat selimut..saje je akak ni tau :))

    MysDear
    alaikumsalam..tiap2 hari call mesti tanya papa bila balik, kak..sedih tgk khayra tdo mlm peluk baju..

    Mrs Nageb
    tu la,mmg touching bila dgr dia nangis camtu..aku pun meleleh gak..huhu..


  5. iduraz Says:

    alala, sangat touching rindu kat papa dia ek..:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...