Opah Kak Nam Stail

Salam Semua..

Tajuk memang takde kena mengena dengan entry.Harap Maklum.

Huarghh! Menguap sat.Adoi kenape la sangat "rajin" nak hapdet blog ni.Dalam kepala bukan main banyak benda nak citer.Tapi sampai kat create post, terus jem.Alangkah bahagianya kalau ada orang cipta alat apa yang di-emejin dalam kepala, terus tertaip dalam blog.Dasar dot dot dot!!

Gambar raya-raya pun tak upload lagi.Raya pertama kelabu, raya kedua-coklat, raya ke-3-purple, raya ke-4-biru.Macam biasa dari apak, mak ke anak-anak-anak mesti satu kaler.Jenuh ko nak cari baju sedondondon tu time puasa.Oops!Nak bagitau saya puasa penuh lagi tahun ni.Alhamdulillah.Kalau baju Kakak ada, baju hadek-hadek dia pulak takde saiz.Baju hadek-hadek ada saiz, baju Kakak pulak dah habis kaler sama.Fening.Nasib lah anak dara sorang, baju girl banyak sket pilihan.

Hari Sebatu lepas, Amsyar demam. Semalam baru hantar pegi taska. Dah susut sikit badan dia yang gebu tu.Tu laa, orang asik panggil dia mok je,kan dia terus diet taknak makan.Susah hati mama bila sua makan dia amik sikit je.Orang demam la katekan.Isnin papa cuti jaga Dak Abang, hari Selasa turn mama pulak cuti.Alhamdulillah hari Rabu Amsyar dah baik demam.Mungkin dia nak perhatian kot.Kesian Dak Abang...

Imran dah pandai golek-golek.Dari ujung sana ke ujung situ.Tapi golek-golek.Menyelar lom lagi.Masalahnya sekarang, dalam car seat pun nak meniarap.Tahan badan dia dok dalam carseat yang melengkung tu dari rumah samapai la ke taska.Takpelah Dek, asalkan bahagia.Mamam dah penat terbalikkan badan Imran, tapi dia berusaha terbalikkan badan dia balik.Silakan.Umur 6 bulan berat dia 7.4kg.Alhamdulillah.

30 Ogos haritu ada Sambutan hari raya kat sekolah Kakak.Mama je yang datang.Papa tak dapat datang sebab cuti tinggal ciput.Meriaah.Khayra makin banyak Kak Nam dia. Papa panggil Opah Kaknam Stail.Haha.Tapi sangaat pandai jaga adik.Dia layan adik-adik bila mama busy kat dapur.Dengarlah dia bebel kat Imran macam mama dia jugak.Haishh kejap je masa berlalu bila tengok anak-anak cepat je membesar.

Papa sms tadi, dapat 2 hari MC.Sakit mata pulak..Minggu ni (Sabtu & ahad) saya ada program Jabatan.Busy-busy..Oklah, tu je seba sedikit nak update.Nak pegi taska jap.Bye!

Sempat upload gambar ni dulu.Nanti kendian upload gambar Amsyar yang dah susut, Sambutan hari Raya Khayra, Adik yang golek-golek & Papa yang sakit mata.Dadaaa...


0 Responses
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...