Tali Sudah Berganti Baru

Rasanya dekat 8-9 bulan jugaklah gitar Incik Hasben tak bergoreng.Sebabnya tali putus sudah.Sebelum Imran lahir dah putus.Kalau tak kerap gak Incik Hasben bergorengan sambil menjemput penyanyi undangan kanak-kanak kat rumah tu.

Incik Hasben ni just main gitar kat rumah je.Depan orang dia agak malu-malu miau sikit.Low profile katanya.Iyelah.Dulu time bujang selalu gaklah diorang jamming.Tapi dalam rumah bujang je lah.Saya tak pernah lah tengok.Dia yang citer, betul lah agaknya.

Hari Jumaat lepas gitar tu dah dapat rantai baru.Seronok lah anak-anak kat rumah tu bila papa ajak nyanyi sekali.Saya? Mestilah feeling romatik bila papa main gitar sambil nyanyi sekali lagu time berchenta dulu.Alalala, malu pulak bila teringat.Harharhar! Jarang woo nak dengar dia nyanyi.Main gitar tu selalu lah...

 Inilah gitar kesayangan. Beli time bujang dulu.Jaga baek punya.Mintak mahap, hasben saya memang kontrol bila amik gambar.Senyum mahal.Tapi hakikatnya inilah dia "Raja Lawak Asteruk" kat rumah.

 Amsyar naik syok.Bukan dengar papa main gitar, tapi joget dengar lagu BoboiBoy.Papa try lagu Jerrypah.Baru nak cari tune.


 Seronok dak Abang.Sekarang ni still cakap Jerman lagu.Bahasa Melayu belum nak fasih.Haha.Kakak makan goreng pisang sambil layan YouTube.Mendongak sebab kerusi dak Abang dah amik.Semua berebut kerusi kuning tu, padahal ada dua lagi kerusi kecik kat bilik belakang, kerusi yang ni jugak diorang rebut T__T

 
 Penonton kecik.Terselit kat bawah.Dah tak nak orang pegang dah.Suka merayau a.k.a bergolek-golek dari ujung sana ke ujung sini.

 Laptop on, TV pun on jugak.Amsyar macam tak tau mana nak tengok.Kerusi ngadap TV, citer Lanun Kecik kat Disney Junior, laptop BoboiBoy.Dua-dua favorite.Senang citer, kejap pandang kiri, kejap pandang depan.Adil dan saksama.

 Kuasa BoboiBoy lagi kuat.Terus dok depan sekali.Papa dah tukar lagu lain.Sesekali layan lagu Shaheizi Sam dan Yana Shamsudin.Boleh la...Kata nak cari tune kann..

 My Smiley Boy

 Mama letak atas sofa. Dah penat cari dia kat tepi sofa, baik dok diam-diam kat sofa tu Dek.

 Penonton yang sangat setia.Kagum dengan papa.Tepuk-tepuk! Dulu Kakak dengan Abang macam tu gak, sekarang dah tak heran sangat.Nasib baik Dak Adik dah ada.Pandai amik hati Papa.Hahaha.


 Penat meniarap, golek lagi...Rumah saya memang bersepah..Saya dah jawab siap-siap <--- macamlah orang tanya T__T

 Amsyar cari upah dulu.Alhamdulillah Amsyar dah 2 tahun.Gambar tiup lilin dalam draf lagi.

2 Responses
  1. Mrs Nageb Says:

    wah meriah nya rohana :)
    suka sangat tengok, doakan aku ikut jjejak langkah ko..hehehe


  2. Hanna Says:

    hehe..tu la the more the merrier..insyallah nnt mareesa pun dpt ramai adik beradik nnt..amiin..btw, cuba ko cek kt box komen ko tu,aku selalu xboleh komen sebab tiba2 ada iklan nuffnang kat dlm box komen ko..tu psl aku x komen kt blog ko,tp dlm hati meronta2..hihi..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...