Lepas Dak Abang, Imran Pulak Demam

Alhamdulillah.

Salam Isnin kengkawan. anak-anak pun semuanya dah beransur sihat.Imran still batuk lagi.Haritu lepas
Amsyar demam, berjangkit kat Kakak & Imran. Adoi..Khayra demam sehari je.Antibodi kuat agaknya.Tapi demam Imran melarat sampai sakit mata.

Bila dak Abang demam, mama cuti.Baby Imran demam laagi la mama kena cuti.Kesian dia, merengek je.Kebetulan masa Imran mula nak demam, saya kena bertugas malam-malam kat Perkampungan Ikan Bakar untuk program Jejak Inovasi.Lepas tu makin teruk la demam Imran.Terus papa kata mama bawak balik antu laut.Sudah..Alhamdulillah bila Imran minum air tangkal dua teguk, demam pun kebah.Kebetulan agaknya.

Harap minggu ni bawa keceriaan pada anak-ana-anak semua.

Amsyar yang keletihan.Masa ni on the way pegi taska.Baru baik demam.Mengantuk lagi, walaupun baru lepas mandi pagi.Badan tak sihat.Muka pun dah tirus sikit.Badan turun 1kg.

Imran pun tak sihat.Haish...asik nak berdukung je.Adatlah bila baby demam, nak manja dengan kita.Kepala panas sangat time demam.Bila letak asam jawa, kejap je kering balik.Kalau nak tau demam tu teruk ke tak, bibir mesti merah.Sebab panas. Mata pulak menjangkit papa kot.Sebab sebelum tu papa dah sakit mata.Saya titik kan susu badan sehari sekali selama 3 hari.Alhamdulillah, baik terus.Petua yang saya tahu, kalau mata kiri sakit, titikkan susu breast kanan.Macam tu lah kalau sebaliknya.Tapi bila bapaknya sakit mata, takdelah saya praktikkan macam tu plak.Pakai ubat doktor sudah..hehe..

Kakak Khayra yang makin kurus. Seluar jeans tahun lepas still boleh sarung tanpa bukak zip & butang.Padahal makan banyak.Lepas breakfast nasik lemak, dalam pukul 11.30 dah lapar cari nasik.agaknya banyak cacing kot dalam perut tu.Kena cari jugak ubat cacing ni.Masa umur Khayra 2 tahun tu je makan ubat cacing,lepas tu tak bagi lagi.Rambut pun makin bergulung.Rambut tak pernah potong sejak cukur jambul dalam pantang.Sayang nak potong sebab jenis rambut Khayra ni sikit and ciput.Takut lambat panjang kalau potong.Huhuhu..

 The Sepet Girl.

 Ahad ni - 23 September 2012 birthday Amsyar ke-2.Kejap dah dua tahun ye Bang.Hadiah dah dapat seminggu awal.Wah kemain lagi Dak Abang dengan hadiah dia tu.Kena tunggu beday dulu baru boleh reveal hadiah apa.Tapi Kakak selalu rebut dengan Dak Abang.Takpelah, hadiah baru-baru memang macam tu.Tunggulah sebulan dua, langsung tak heran dah.

Kakak dah mintak hadiah harijadi dia bulan Disember nanti.

"Mama, Kakak nak IPad tau"

Haruuuuu!!!!
1 Response
  1. kesiannye triple K... rindu maksu kot.. hehe
    amboi dak kakak, demandnyeee =.=


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...