Mega Home MITC

Jumaat lepas pergi jalan-jalan cuti mata kat MITC. Kita lunch break lama, so saya dan officemate terjah Mega Home kat MITC. Ofis pun dekat, jalan kaki je.Tapi tang nak melintas jalan, terkedek-kedek macam anak itik.Sapa yang pernah melintas kat roundabout MITC yang ada Planetarium Melaka tu taulah besar mana roundabout dia.Mengah mak!

Mega Home start 5 - 8 Disember 2013. Memang selalu sangat ada homedec kat MITC ni.So sesiapa yang terlepas pergi, rasanya bulan Mac 2014 ada lagi kot.

 Saya pergi dah hari ke-2, 6hb Dis.

Barang asas untuk disurvey. Mesti pergi tengok hood & hob.Aircond. Perabot...Survey je dulu,beli belum tentu lagi.Huhu. Sementara rumah tengah nak siap ni, memang kena budget apa yang nak dibeli.Banyak blog yang boleh kita rujuk untuk buat list barang rumah ni.

Hood & Hob jenama Faber.Rasanya boleh murah lagi kot.Survey tak payah bayar maa.


 Aircond.1.0 HP

 Member saya tengah survey ampaian steel.

 Haa yang ni benda yang paling comel saya jumpa masa Mega Home tu. Penyangkut berus gigi. Macam-macam binatang ada.Kalau nak amik berus gigi, kita just tarik berus kedepan.Nanti muka binatang tu terbukak.Nak simpan balik, pun sama kaedahnya, kita tekan je belakang berus gigi kat muka binatang, pastu dia terbukak sendiri.Pastu kita sangkut dengan tekan lama sikit then muka binatang pun tertutup..Fuhh jakun-jakun.3 - RM10..tapi yang bestnya saya tak beli. *sekeh kepala

 Ni pulak alat untuk ubat gigi.

 Tekan kedepan, pastu ubat gigi pun keluar.Kalau macam ni gayanya memang cepatlah ubat gigi ku habis.Bukan budak-budak punya kerja, tapi mak budak yang jakun kang.Hahaha...

Wardrobe 10 x 10...RM2300. Orang kedai boleh bagi design yang kita nak.Pintu sliding nak separuh pun boleh.Cermin nak penuh pun boleh.

 Tengok je..takde plan nak amik L-shape.So harga tak tau la berapa/

 Recycle Furniture. Barang-barang dari hotel kat China.Diorang polish balik pastu jual. 

 Kalau nak buat toilet ala-ala hotel meh beli design macam ni.Cantik woo.

 Nak amik gambar cermin sebenarnya. Bukan gambar kerangka tu.Nampak tak buy 1 free 1.Harga sekeping RM99.00.

Dalam tengok-tengok modern style, ada gak terselit English style.Kayu je la.Pastu mesti kaler putih. Tak minat, sebab rasa macam mak-mak je..huhu..

Nama pun jalan-jalan cuci mata so memang tak beli pape.Tunggu tahun depan baru cadang nak beli sikit-sikit. Minggu lepas dah pergi tengok progress rumah.Dah nampak tiang pagar dah.Insyallah, tak sabar rasanya nak tunggu siap.Agaknya macam nilah perasaan kawan-kawan yang dah beli rumah ek.Keterujaan nak duduk rumah sendiri. Moga dipermudahkan.Amiin.

0 Responses
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...