Semuanya "1"

Hari ni bukak blog, terpandang ticker usia Khayra. Baru saya perasan hari ni Khayra berusia 1 tahun, 1 bulan dan 1 minggu. Triple 1. Dan selama itu juga saya menyusu badan secara penuh tanpa sebarang susu formula untuk Khayra. Alhamdulillah. Semoga saya dapat menyempurnakan penyusuan penuh selama 2 tahun. Amin.

8 Responses
  1. mamalieyna Says:

    hepi triple one humaira..hehe..ada ka wish gitu..ekeke..bestnye boleh BF sepenuhnya..syabas!! sila teruskan usaha murni anda ituw! ^_^


  2. mamalieyna Says:

    sowi...humaira laks...itu ler baca blog lain dlm 1 masa...dh tersalah lak..hukhuk..

    hepi triple one khayra!! :p nak kena babap auntie ni, salah2 panggei nama laks.. :P


  3. Hanna Says:

    mamalieyna(1)

    thanks mamalieyna..mmg struggle fully BF ni..tp alhamdulillah berkat sokongan family dan husband,khayra dpt menysu smpai skrg :)

    mamalieyna(2)

    haha,xpe silap teknikal je tu..biru mata hitamku :) thanks auntie lina,khayra dh triple one skrg..hoho..



  4. Mummy Aqil Says:

    hanna, khayra minum bape oz skrg?? adoiyai.. ila nye production drop hbs. ni dlm usaha reduce aqil dr 15 oz ke 10 -12 oz. arghh tensi2.. frozen semua dah hbs. wuwuwuwu...

    anyway..go go..chaiyo2..


  5. Hanna Says:

    Rizziela

    Syukur :)

    Mummy Aqil

    selalunya sy bagi 2 botol = 2x5oz kt taska khayra..tp khayra ni jenis x suka minum tru botol..mesti tunggu nenen kt sy jugak..save sikit ebm..

    sama la kita ila,frozen ebm sy pun dh tggl ciput je ni..ni semua gara2 penyakit M nk pam..huhu..skang ni struggle blk kumpul ebm..sebenarnya br start hari ni pam 2x,kalau x sekali sehari..huhu..terukkan..

    chaiyok kt ila jugak..u can do it gurl..insyallah,production ila maintain blk..amiin..


  6. kak hanna..rikazz dah xmau minum ebm..ebm dlm fridge tu dah nak expired..dia msti tggu naz balik skolah baru nak minum..tahniah kak..dah setahun sebulan seminggu


  7. Hanna Says:

    oo ye ke nazz..skrg ni rikazz kuat mkn x?..takpe kalau dia mkn,so dia masih ada nutrisi dlm bdn..so jgn risau sgt,sebab rikazz balancekan blk masa dia bfeed dgn nazz..

    sama mcm khayra,baru2 ni pengasuh kt taska ngadu khayra x minum susu yg akak bekalkan..nasib baik bekalkan sebotol je..tp akak x kisah sebab dia mkn byk,so dia masih lagi kenyang..tp bila blk,kt dlm keta on the way blk rumah,bergayut je la :)

    skrg tiap2 mlm b4 tido akak kena pesan kt dia minum susu yg mama bekalkan..lama2 dia minum gak ebm tu..sekarang 2 botol..

    nazz jgn risau k..ebm kt fridge tu nazz boleh campurkan dlm makanan rikazz..buat rasa2 je..

    btw, thanks nazz :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...