Wahai Anak Ku Yang Jelita, Nak Jadi Macam Papa Ke?

Tuuu dia anak papa. Dah nampak dah bakat semulajadi iras-iras papa dia. Selama ni saya cukup jaga dinding dan alat-alat tulis jangan bagi Khayra conteng dinding. Tapi semalam kejadian telah berlaku buat pertama kalinya.

Memang setiap kali balik rumah, kadang-kadang semua orang buat hal masing-masing sekejap. Ialah saya dengan busy kat dapur, papa busy dengan laptop dan Khayra busy dengan Mickey, Kiki dan Pooh. Tanpa saya sedari, Khayra telah buat mural kat dinding dengan bantuan pensil warna yang Khayra dapat masa masuk pertandingan mewarna time Hari Wargatua hari tu.Terer kan kecik-kecik dah masuk pertandingan mewarna. Dah syarat dia untuk umur 7 tahun ke bawah. Maknanya baby baru lahir pun boleh masukkan? Masa tu Khayra baru 11 bulan. So,nak dapat barang Staedtler punya pasal, saya pun daftarkanlah. Hahaha.

Ok.Ok. No more gelak-gelak.Memang la dulu papa Khayra buat mural dinding kat sekolah time form 5. Giler tamak buat sorang-sorang. Sekarang ni Khayra memang dah ikut jejak papa dia. Buat sorang-sorang gak. Senyap-senyap pulak tu. Menjerit saya bila papa Khayra dengan bangganya panggil saya kat dapur "Mama, tengoklah Khayra buat apa ni..cantikkan" sambil senyum simpul bangga dengan tindakan anaknya itu. Waaa! Saya terjerit. Akhirnya dinding rumahku meriah juga. Ingatkan saya boleh jaga sampai bila-bila.


Inilah hasil kerja tangan Khayra T_T




Lakonan semula. Gigih saya suruh Khayra pegang pensil kaler tu balik untuk amik gambar. Lepas dapat 2 snap, dengan pantas saya cabut balik pensil kaler tu. Kejam kan. Tapi kawan-kawan, masa tu jugak dengan sepantas kilat Khayra dah tambah lukisan dia dengan aksi tangan macam berus baju. Laju betul.Huhuhuhuhu.




14 Responses
  1. hajarus Says:

    amboi berseninyer khayra... hik3x...


  2. mamalieyna Says:

    khayra tunjuk bakat eh...bagus3x.. ^_^..allooo...akan tibakah masaku jua begini nnti?! taknakkk...!


  3. eis Says:

    anak member sy pun suka buat mural jgk. dia kata tggl nak buat frame je lg lukisan anak dia tu hehehe. khayra ada bakat seni :)


  4. harus ku pitam sampai ilang nyawa kalau mia buat mcm nih jgk kat dinding yg baru cat kat umah tu...hahhaah


  5. mrsharis Says:

    tu baru sorg di..ko bayangkan akak ni 2 orang sekali menconteng,bekerjasama buat drawing. Pantang jumpa crayon, pensil or pen mesti p kt dinding nk menulis..dah la umah sewa. Mati nk menjawab ngan owner nanti


  6. Hanna Says:

    hajarus

    memang seni hajarus oii.. *menangis

    mamalieyna

    skang mcm2 dia tunjuk bakat,cute je..tunggulah arif besar sket,abislah rumah mamalieyna..muahaha! (gelak jahat)

    eis

    waaa,kalau member eis jual lukisan tu makcik kayo la..haha..seniii saangaat..


  7. tukang cat Says:

    jangan menghalang kreativiti anak anda..biarkan dia mengasah bakat utk menjadi lebih kreatif dimasa hadapan...;)


  8. Hanna Says:

    wanie

    psst..mia! tunjuk je bakat yg mia ada..ibu mia tu kan kreatif orgnya..jgn bgitau ibu mia tau aunty yg suruh..hehehe..

    mrsharis

    itu namanya sepakat adik beradik kak..haha..mesti hannan abg yg baik bagi nuha sama2 conteng..hehe..sama la kita kak,rumah sewa tuu..kena karang ayat nk menjawab ni (nak cat malas)...hohoho


  9. Hanna Says:

    tukang cat a.k.a papaKhayra

    betul..betul..jgn halang kreativiti anak..sy sokong 200%...huhu..

    p/s:papa,jgn ngelat nk cat balik kalau pindah rumah tau..biar rekod bersih..muahaha..


  10. kena belikan dia papan whiteboard ni kak...
    biar dia conteng puas2 hati...


  11. Hanna Says:

    My Little Princess

    fikir macam tu gak,tp ngeri mengenangkan kalau2 khayra guna marker bukan w/board,tp kt dinding..uwaa!takutnyeee...


  12. LEARN MAKEUP WITH EYRA RIZAL TOUCH!
    MAKEUP CLASSES AVAILABLE!!!
    Personal/self grooming makeup class:
    -basic class
    -introduction of products & tools
    -types of foundation
    -shading & contouring
    -eyebrow shaping
    -usage of certain products
    -oily, dry & normal skin
    -face shape/chart
    -suits for dinner, day, event makeup
    Personal class schedule:
    21/3/2010 : SHAH ALAM RM150/PAX (E.R MINI STUDIO)


    Bridal makeup class (2 Days)
    -Basic to advance
    -(all of the above point)
    -including extra tips and tricks
    -2 shawl & hair styling
    -engagement, wedding, heavy event makeup
    **Bridal class schedule:
    -27 & 28 FEBRUARY 2010 : SHAH ALAM RM500/PAX (E.R MINI STUDIO)
    -27 & 28 MARCH 2010: IPOH RM500/PAX

    ** classes include goodie bags. different gifts for each individual
    ** lunch, products & tools will be provided
    ** certificate of attendance will be given

    (Other Promotion)
    PHOTOSHOOT/MAKEOVER PROMO 30% OFF!!
    Harga asal : RM200/person
    Harga Promotion (30% less) : RM140

    Package includes:
    - 1 A4 size picture
    - 3 4R pictures
    - Free 1x makeup by Eyra Rizal
    ** including shawl styling
    ** including hair styling/ simple hairdo
    - Free Cd memory
    ** add on: Makeup changing RM40/per makeup
    ** add on: 1 A4 size picture RM10
    ** add on: extra shooting RM15/10 pictures (will be kept in a CD)

    > 10 pictures will be shooting for each person
    > limited up to 10 people only
    > booking RM50 only


    WHEN: 7 MARCH 2010 (SUNDAY)
    WHERE: E.R MINI STUDIO @ SHAH ALAM
    TIME: 10:30AM (makeup starts)
    LATEST BOOKING BY 5TH MARCH.


    WWW.EYRARIZAL.COM
    0162128740
    FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH


  13. MysDear Says:

    pandainye dier...hehe


  14. Hanna Says:

    memang pandai..huhuhu..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...