4 Weeks To Go


Salam Khamis kawan-kawan.

Sangat teruja bila tengok kat babystrology kat belah kanan tu dah masuk 36 weeks.Kejap je masa berlalu.Ada kira-kira sebulan lagi baby nak kuar. Harap kali ni still ikut pintu, jangan lah ikut tingkap.Takut...Sebab terkenangkan masa 31 weeks hari tu baby hampir-hampir nak dikeluarkan ikut tingkap.Syukur Alhamdulillah, baby masih lagi dalam keadaan baik dalam belly mama ni.

Bila kandungan makin sarat ni, time tu lah tekak ni makin ngengada memilih makan. Ni ha, pasal makan segala mak nenek vitamin yang KK bagi. Dulu, dua orang anak, takdelah tekak ni loya bila makan iron, acid folic & B complex.Sekarang ni dah 8 bulan baru tekak takleh terima. Makan je vitamin-vitamin tu, tersembor balik ikut tekak. Mual ya rabbii.Tak tahu nak cakap camne. Pelik, sepanjang 7 bulan hari tu ok je, dah masuk 8 bulan ni rejected habis.

Barulah saya merasa macam mana member-member yang tak boleh telan iron ni. Saya siap sound kat diorang, korang makan je, takde loya lah.Telan pastu tutup mata, habis citer.Senangkan.Itu duluuu, time makyong ni tak merasa lagi camne loya makan iron tu.Skang kena batang hidung sendirik.Merangkak cari toilet bowl sebab tak tertahan nak meluekkan balik apa yang ditelan.Sadis sungguh...

Persiapan baby..emmm, masih tak bersiap lagi.Dari hari tu nak selongkar balik baju-baju kakak and abang yang elok lagi.Tak menyempat nak hadap almari tu.Nama je cuti panjang, tapi takde mood nak kemas. Huhu. Barut pun banyak.Blanket pun berhelai-helai dalam almari.Tilam baby dah ada (pilih je nak yang pink ke blue - lengkap). Tinggal nak cari yang baru mungkin mitten&booties kena tambah sikit, toiletries, baju&seluar, and mama punya set bersalin.

Sekarang ni masalahnya, baby ni boy or girl? Orang kata kalau dah nampak testis, sah lah baby boy.Tapi bila scan yang ke-2 kat doktor lain, dia cakap "Saya tak nampak pun tanda-tanda boy.Flat je.."Adoiyai..Oklah, saya decided untuk baby ke-3 ni kita buat surprise.Tawakal je baby apa yang keluar, asalkan baby cukup sifat dan sihat tubuh badan.Amiin.

My EDD is 23 February 2012.Insyallah..
 
5 Responses
  1. Assalamualaikum Hanna, ada isi lagi nie ke? ketinggalan bas upernya akak ni.Almaklum la lama x join blogging.Apapun semoga selamat melahirkan...sihat ibu dan anak ye :)


  2. Hanna Says:

    hai kak mys..alhamdulillah dh 8 bulan dh pun..moga kali ni dipermudahkan mcm yg lepas2 jugak..amiin..


  3. mamalieyna Says:

    haii...eheh..nak terima baby baru eh...tak lama dah tu.t.care n hope semua berjln lancar..AMin..


  4. xpe lki ke pempuan ke nak kisah wat apa..akak kan dah ada sepasang sebelum ni..sapa sapa lah kan..janji selamat


  5. Hanna Says:

    mamalieyna
    thanks kak lieyna..hope semuanya selamat..

    Naz Nur Nhazzla
    tu la pasal naz..dh ada sepasang ni dh xkisah pasni baby apa..surprise je..hee..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...