Good Mood on Friday

Hari ni anak-anak mama semuanya in good mood. Walaupun adik pukul 2.30 am tadi mengaruk tak tentu pasal. Nak tido berdukung pulak.Kesian papa melayankan adik tu.Akibatnya, papa dah terkocoh-kocoh nak pegi keja.Lewat dah.Kul 4.50 am baru siap mandi.Nasib baik sempat.

Masa papa pegi kerja tu, dua orang budak ni dah celik mata. Lambai dari tingkap bilik je la. Pastu nak sambung tido balik, bukan main susah. Mama naik ngantuk dah ni. Nasib baik kakak bangun tak nangis. Memang rutin Kakak sebelum pergi taska kena mandi kat rumah dulu.Bila dah siap mandi, Adik pulak bangun, menangis cari mama.Bila dah bangun ni, projek poopoo dia pun bermula la.Kenalah mandikan dak Adik pulak.

 Budak-budak yang dah wangi pagi tadi.Lengkap dengan bedak gomak dia.Hee.Kakak suruh adik buat peace.Tapi tak jadi.

 2nd attempt. Tak jadi jugak peace adik.Beg budak-budak tu tu cap Upin & Ipin.Kena beli sama.Kang berebut

Satu jari je keluar.Boleh lah peace adik tu.Kakak berbaju taska. Adik tak pakai uniform lagi.

Bila dah galak berposing tu, kakak sambung amik gambar sendiri pulak.Macam-macam dia snap.

 Gambar mama kat luar keta.Masa ni kakak dah siap masuk dalam keta, tunggu mama open gate.Terlindung perut makyong.



 "Mama, mama..pandang sini jap.Kakak amik gambar mama.Senyuum.." Betul, macam tu la kakak cakap.Keletah je.


 Gambar beg Kakak.Kawan-kawan Upin & Ipin.Ni pun dia snap.

 Mama tengah drive, tapi Kakak suruh pandang kamera.Terpaksa senyum pandang depan.

Masa hantar Kakak and Adik kat taska pun masing-masing ceria.Adik siap "Baaa" (bye)..Tak nangis macam selalu. Lapang dada mak kau ni nak.Berkat penghulu segala hari, hari ni kot.Alhamdulillah.
0 Responses
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...