Berendam di A Farmosa Water World

Alhamdulillah kesihatan mak buyong and baby semakin baik. Hari tu dah wat check up susulan kat GH. Doktor puas hati tengok uri yang lekang tu dah cantum balik. Dan-dan hari tu balik rumah pergi dukung dak Khair. Geleng kepala.

Hari ni nak citer pasal mandi-manda kat A Farmosa Water World pada 8 Januari haritu.Ofis ada buat Family Day kat Pengkalan Balak, bermalam sehari pastu pagi Ahad bertolak ke Water World pulak. Kebetulan Khayra baru baik demam, so mak sefamily takpat join ber-BBQ malam tu.Tapi join mandi-manda je la.Itupun Kakak tak berapa sporting main air.


Khair Amsyar 1st time pergi theme park. Sangat seronot main air.Kakak tu setakat meniarap kat air nan cetek boleh lah..pastu takoot!


Bapak ghimau datang..huargh!!




















Khair Amsyar suka tengok air tu kuar dari dalam kolam. Terjerit-jerit dia tengok air tu membuak keluar

Nasib baik papa dok layankan.Nak harapkan mama dia bawak perut memboyot ni, tak dapek nak nolong.Mengah dik non.



Kakak teruja tengok papa dengan adik main air. Sikit-sikit datang kat diorang. Kat situ takdelah dalam sangat.

Pastu, haa cabot! Tengoklah tu, papa baru simbah air sikit dia pergi lari balik.Adik steady je.


 Simbah lagi.Syok sangat.



Masa ni budak-budak ofis yang lain pun ada. Masing-masing dah berkubang macam budak kecik.Khayra dengan Khair pulak, kalau ada orang lain, terus taknak main air. Moody lagi sebab baru baik demam. So, terpaksalah kitorang pergi tempat lain. Tak geng dengan budak ofis.Hehe.

 Ekspresi muka dah menggambarkan betapa budak jantan sorang ni memang suka main air.Biar berjam-jam pun takpe.Bibir tu sampai biru dok berendam je.


Smile papa! Susah nak amik gambar papa senyum macam ni.Mahal dia kata.Iyolah...



Splash it!! Suka gambar ni.

Sebenarnya banyak lagi gambar. Tapi kena tapis sebab mak buyong kuasa 3 ni makin membuyong.Segan tengok diri sendiri.hihihihi. Harga tiket RM40 untuk dewasa termasuk pakej makan tengah hari. Kanak-kanak RM35.Khayra dengan Khair tak kena charge. Masa datang kat Water World tu, kitorang sampai lambat.So, kena guna duit sendiri dulu. Pastu boleh claim balik kat ofis.

Banyak lagi tempat yang boleh main air. Kat ombak besar tu lagi best.Adik boleh tunggu ombak tu datang kat dia.Budak bertuah.Pastu boleh ketawa besau tengok ombak tu hempas badan dia.Nak citer sikit, sebelum gerak ke tempat mandi lain, Khair boleh poopoo dalam suar dia.Haruuu.Nasib baik dia tak buat hal dalam air.Kalau tak terapung je dari jauh.Hahaha.

Elok lepas bagi makan, dia buat projek tau.Cepat-cepat tadah dengan plastik, pastu basuh suar dia.Dah setel, ajak main air balik.Tengok tu, tak padan dengan kecik.Sambung main ombak, area kul 5.00 petang baru balik.Esoknya saya start kerja setelah 2 minggu MC.Letih woo.Saje cari penyakit.Nasib baik tak pape.Hehe.

3 Responses
  1. bestnyee main air...bapak dengan anak sama je berendam berjam-jam


  2. Hanna Says:

    hai qaseh..hihihi..camtulah bila bapak org dpt berkubang main air dgn ank2..boleh cover siapa yg over excited..hahaha..


  3. Mrs Nageb Says:

    huhuhuhu suka benau dak khair nih ya..heheheh bila nak bawa jumpa mareesa ni.. :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...