Kakak & Adik Buat Mama Touching di Hari Isnin Yang Blues Ni

Pagi tadi hantar anak-anak ke school. Ingatkan monday blues, tapi Kakak & Adik ok je. Takde nak nangis-nangis ikut balik especially Dak Adik la. Adik dah back to normal. Lega hati mama - alhamdulillah.

Sangat touching bila Kakak pimpin Adik masuk dalam bilik salin. Mula-mula cikgu dukung Adik, tapi sebab cikgu nak sambut baby lain, cikgu letak Adik kat bawah kejap. Tapi mama suruh Kakak bawak Adik masuk dalam. Belajar berdikari.

Adik pulak yang excited pimpin Kakak pergi kat bilik TV. Amboi dah perau ke tempat lain pulak (patutlah, sayup-sayup dengar citer BoboiBoy - cikgu bukak TV sementara anak-anak bersiap mandi). Kakak pujuk Adik dengan lembut masuk bilik salin sambil berpimpin tangan "Jom Dek, masuk bilik tu" Alahai, anak saya dah besar *sob, sob.

Mama sangat sayang Kakak dengan Adik. Kakak dah jadi seorang Kakak yang baik. Tak pernah sekali Kakak balas balik kalau Adik ketuk kepala Kakak. Paling kuat Kakak menangis je kalau dah sakit.Adik pandai bergurau dengan Kakak. Adik buat-buat gigit tangan Kakak. Nanti Kakak ketawa sebab geli dengan air liur Adik.Adik pun ketawa balik.

Mama rindu la Kakak dan Adik......

Papa kata bila tengok gambar ni macam nak berhenti kerja je sebab papa tak dapat hantar Kakak & Adik pergi school. Tak dapat saksikan ragam anak-anak. Sabar ye Papa...
10 Responses
  1. Mrs Nageb Says:

    Alalalalalalala dah besar dak kakak ek...pandai dia pujuk adik..huhuhu


  2. boleh x nak nangis...??? huhuhu....tgh emosi ni...sbb husband kene transfer lg... :(


  3. Hanna Says:

    Mrs Nageb
    sgt syg kt Khayra..agaknya mcm tu la kita ms kecik2..kitakan kaklong..hehe..

    Hidhir Syarafina
    nagis je fina..sabar byk2, dan jgn lupa doa slalu..bby dlm perut tu tau emosi kita, dia pun sedih gak..


  4. MyKhalish Says:

    alahaiii shomellnyee... sweet kan bila yg besar amik brt & take care dgn adikk..


  5. Hanna Says:

    memi, rs terharu bila tgk ank2 cpt membesar kan...sok2 kita dpt menantu je..alahai jauhnya berangan..haha..


  6. Hanna Says:

    memi, rs terharu bila tgk ank2 cpt membesar kan...sok2 kita dpt menantu je..alahai jauhnya berangan..haha..


  7. mrsharis Says:

    Harapnya sampai bila2 ank2 kita mesra n berbaik-baik sesama diorg.


  8. Hanna Says:

    amiin kak..harap mcm tu la ikatan adik beradik smpai ke tua..seronok tgk adik bradik yg rapat smpai dh berusia kan kak...


  9. Naffz' see Says:

    hai hanna, baru dapat blog walking..alallalalla touching jg bila tgok 2beradik ni, rasa mcm saya pula tak sanggup hantar ank ke taskah..adui laaaaaaaaaaa


  10. Hanna Says:

    hai naff,sronoklah cuti skolah ni dpt cuti pnjg..jeles ai..hehe..

    diorg ni kena lah berdikari, mmg berat ati tgglkan kt taska..tp apa boleh buat, tu je la tmpt yg ada..huhuhu...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...