Kalau Kakak Nak Tengok, Kena Bayar RM5

Kesian Khayra.Pagi tadi sebelum pergi school dia tengok TV.Biasalah bukak favorite program dia - BabyTV.Walaupun tu untuk baby tapi yang layan lebey-lebey dak Kakak le.Khair Amsyar layan lagu je.Lenggang -lenggok dak jantan tu joget bila dengar baby song.Tengah layan Baby TV, tiba-tiba Kakak panggil saya."Mama, mana baby tibii niii?!"Aik, baru kejap saya nampak dia tengah leka baring sambil silang kaki tengok Baby TV.Sape pulak yang alihkan?Rupanya Baby TV dah kena subscribe.Cet.

Memang saya dah nampak promo yang Baby TV kena langgan lepas ni.Tapi tak tau bila.Cek kat internet, promo tu habis 30 September 2011.Kat rumah saya lambat sikit dia potong, 5 Oktober baru dia suruh subscribe.Ikut tarikh bill kot.Sebulan RM5.00.Alahai kesian kakak.Takdelah nak layan Cuddlies, Mice Builder, Pet House and seangkatan dengannya.Khair Amsyar paling suka dengar lagu Birthday."It's today my special day..i'm so happy..happy..happy todaaayyy".Terngiang-ngiang lagu tu.Mak dia yang syok sebenarnya.Tapi yang best takdelah Kakak asik bukak channel tu je.Bosan gak bagi orang muda macam mama ni.

Cuddlies

Dulu time takde Baby TV asik tengok Pororo Little Peguin, Dibo & Mickey Mouse Clubhouse.Sekarang kena tengok lah balik kawan-kawan Kakak tu.Dah lama dilupakan, kesian diorang.Rasa-rasanya cukuplah sekadar apa yang ada sayang.Takyah lah subscribe Baby TV tu ye.Nasib baik dia ada kat internet.Leh tengok kat www.babytv.com. Kalau kawan-kawan nak subscribe Baby TV boleh klik kat sini. Pandai ek Astro buat untung.Dia bagi anak kita layan kaw-kaw dulu pastu kena bayar.Haih..Sekarang ni Raja Lawak pun nak pergi kat Astro Warna.Dah tak tayang kat Prima lagi.Maharaja Lawak punya penangan la.Macam-macam...
4 Responses
  1. mamalieyna Says:

    itulah balik semalam baru perasan..selalu pun anak mintak nak tgk bbtv,,alahai berbayar pulak..huu~


  2. yer ker kak....saya x perasan lak...coz 2 -3 hari nie balik lambat x sempat nak buka bbyTV...Aduiii... Iriss pun suke tgk gak..terpaksa la mintak dady tolong uploadkan.....


  3. mrsharis Says:

    astro memang kejiiii..xde maknanya ahkak nk subscribe semua tu.


  4. Hanna Says:

    mamalieyna
    tu la pasal kak..sikit2 kena bayar..adoiyai..

    Momy Iriess Elfeera
    papa khayra kreatif, bukak bbtv kt handphone, pastu cucuk kt tv..ko try la,hehe..mesti iriss suka..

    mrsharis
    mmg keji kak..sy subscribe sebab nk suruh bdk2 ni leka..kalau x, asik nk melekap je dgn mak dia ni..huhu..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...