Aktiviti Berbayar Di Hujung Minggu

Aktiviti hujung minggu.

Dah lama tak bawak Kakak & Adik pergi Play Land kat Jusco Melaka. Hari tu seminggu atau 2 minggu sekali kena bawak Kakak. Almaklum budak-budak sekarang ni ingatan dia kuat. Selalu remindkan dengan mama & papa bila nak pergi tempat lompat-lompat lagi.

Kalau dah selalu diremindkan , nak tak nak kenalah bawak. Tapi janji kena tolong mama kemas rumah, jaga adik, makan kena habiskan and bla,bla,bla.Kakak memang patuh.Lately ni banyak pulak majlis nak kena attend. So, Kakak pun dah terlupa nak pergi kat tempat-tempat macam tu. Sekali masuk RM8.00 T_T

Kakak dengan Terowong Ajaib

 Kat taska pun ada rumah macam tu. Tapi kalau dah nama budak, semua benda baru dia nak main.


Adik yang kontrol hensem. Tak minat lagi main benda-benda macam ni. Saya perasan yang adik ni pemalu sikit kalau ada ramai orang. Mesti nak melekap je. Kalau orang yang dia dah kenal, ok la. Lari sana, lari sini. Penat nak kejar. 

Jengah Kakak yang main pondok-pondok sorang-sorang.

 Aih?! Mana Kakak ni? Hilang dah. Tadi ada..

 Apa benda yang diorang tengok tu. Adik still maintain macho tak nak masuk rumah tu. Konon.

Sebenarnya dalam rumah tu dah ada budak lain masuk. Kakak segan, so dia pun keluar. Tapi jengah kat tingkap je la dengan Adik.

 Macam nak geget je tengok budak ni. Geram!

 
 
Masa ni 1st time pergi Play Land. Sepatutnya kena pakai jeans. Dah pakai skirt ni asik ternampak je lah yang belah dalam tu. Sori ye Kakak.



Mama dengan Adik jadi penunggu setia Kakak yang nak mencuba setiap permainan kat dalam tu.Pena tunggu. Papa tukang amik gambar. Adik yang sangat manja.

Sukaa sangat gambar ni!!

Itulah aktiviti kalau weekend. Lepas ni nak ajak Kakak bawak basikal kat Taman Rekreasi pulak lah. Tengok dah pandai sikit-sikit kayuh. Kena bagi tempat yang luas untuk Kakak berlatih. Kat dalam rumah yang terhad tu manalah puas Kakak nak berkayuh kan.
2 Responses
  1. MyKhalish Says:

    tula.. hjg minggu mmg sebolehnya nak spend sebaik mungkin dgn dorg. segala janji, time nih la nak tunaikan..


  2. Hanna Says:

    ye la,kita 5 ari kerja, time nilah nk ikut kehendak anak-anak..mama layankan ajee..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...