Khayra Nur Rania dan Khair Amsyar

Brrp! Alhamdulillah..Baru lepas melantak dua pinggan nasi lemak telur mata. Lebihan meeting kat ofis tadi. Bertambah - cantik, menarik ko memang tembam lah.

Minggu depan Kakak dah masuk 3 tahun. Insyallah 19 Disember ni birthday Kakak. Hari tu plan nak cuti nak pergi KL time beday tu. Nak jumpa kawan-kawan yang kerja kat KL, pastu bawak Kakak jumpa dengan Ibu An. Ibu An tu pernah jaga Kakak masa duduk kat Taska Mara.Dari umur 4 bulan sampai 1 tahun 4 bulan Ibu An jaga Kakak. Lepas tu terpisah sebab kitorang pindah Melaka.

Kalau takde pape aral mungkin pergi. Tapi belum betul-betul decide lagi. Cuti pun lom apply T_T

Sambil-sambil taip ni, teringatkan anak-anak kat taska tu. Minggu lepas, pas abis meeting kat Seri Negeri, singgah taska kejap. Selalunya saya datang lunch hour, time tu Kakak tengah tidur. Tapi masa tu datang awal pukul 11.30 pagi. Kakak dengan adik baru lepas makan tengah hari. Dak Adik, walaupun baaru je pas makan, bila disuakan dengan susu mak dia ni, tanpa berfikir panjang terus baring kat riba.

 Muka ceria dua beradik. Apa yang sama diorang ni? Yang saya tengok senyuman Kakak & Adik sama.Alahai anak mama. Dahi Kakak yang benjol. Kakak sendiri tak tahu dia kena apa boleh benjol tu. Bila tanya kawan buat, dia kata Aidid buat, bila cakap langgar pintu ke, dia cakap langgar dinding kat toilet. Tak tahu mana satu yang betul. Dia ikut balik jawapan yang kita bagi. Kalau tak bagi pilihan jawapan, Kakak tak tahu nak jawab apa, boley.

 Kakak yang sangat sayang kat Adik. Adik pun sayang Kakak. Suka bila tengok diorang ni berpeluk-pelukan.

Mata Kakak lagi sepet  dari Adik. Adik ni pesen bulat sikit. Saya rasa Adik boleh beat ketinggian Kakak tak lama lagi. Kakak ni rendang je, kawan-kawan dia yang lain semuanya tinggi dari Kakak.

Oklah, nak pergi taska jap. Cherio!
4 Responses
  1. MyKhalish Says:

    so sweet...tgk kakak & adik. jap je dorg dah besarkan...


  2. Hanna Says:

    haih..cpt masa berlalu..speechless..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...