Happy Belated Birthday Khayra Nur Rania

Hai kawan-kawan.

Alhamdulillah kesihatan saya semakin baik. Dapat MC seminggu lepas keluar wad. Thanks kat kawan-kawan yang mendoakan saya. Baby dalam perut ni memang aktif. Tak nampak macam ada pape masalah. Tapi hakikatnya hanya Allah yang tahu.Takmo cerita sedey-sedey dulu.Kita simpan untuk next entry.

Nak story-mori pasal beday Kakak Khayra masa 19 Disember 2011.Nak masuk tahun 2012 baru nak publish.Sori yer Kakak.Alhamdulillah puteri sulung saya Khayra Nur Rania dah 3 tahun. Sob...sob..sob..sangat pantas masa berlalu.Khayra nak dapat lagi adik insyallah bulan Februari 2012 nanti.

Masa beday Kakak, mama & papa apply cuti. Sebab beday hari Isnin, so mari kita bergumbira.Ajak pergi tengok Alvin & The Chipmunks.Ni 1st time Dak Kakak masuk wayang. Adik pun ikut sama.


Mula-mula masuk, movie tak start lagi. Kakak takut sebab tengah tayang trailer Gost Rider. Mau dia ajak balik time tu jugak. Alahai, tak sporting la Kakak. Adik steady je.Pastu pujuk dulu, nasib baik Kakak ajak pergi toilet. Nak kencing. Masuk balik, Alvin dah start. Layan sampai habis.Adik sampai terjoget-joget tengok Chipmunks tu nyanyi.Cumiil.

Dua orang budak yang gumbira lepas tengok wayang.

 
 Sempat ajak main hide & seek dengan mama.Beday girl yang ceria.

Favorite. Mesti nak naik.



 Last-last Kakak je yang berani. Dulu Kakak pun takut macam Adik.Dah besar ni berani lah.


 Khayra Nur Rania and Khair Amsyar

 
As usual, mesti singgah kat Play Land ni. 

 
Masa ni dah kul 1.00 lebey. Mama dah tak tahan lapar. Kakak lasak lari sana-sini.Penat pujuk kuar dari situ. Adik ok je.Masa dalam wayang tadi sempat BF adik.Lantak lah, nasib baik gelap.Pastu adik terlelap kejap. So, pas kuar wayang takde masalah meragam nak makan ke.Nak kena layan Kakak yang nak main semua permainan kat situ. Tahan je lah mak buyong.

Makan kat SR. Adik pun dah terlelap balik. Tak bawak stroller, guna Jusco punya. Pilihan yang bijak.Heee.














Papa order. 

 
 Mama belanja :)
 
 Tiket wayang tadi.


Kakak yang sangat manja dengan Papa.


 Chocolate Indulgence untuk Kakak.


 Happy 3rd Birthday Kakak!



 Sedaap..!



 Oreo Cheese untuk Mama. Kek papa dah lupa, apa ntah.

 Spaghetti for kid untuk lunch Kakak hari tu.


Tengok tu, tersenyum. Favorite Kakak. 


Sangat menyelerakan


Portion yang besar.Jemput makan...


Masuk dalam troli pulak. Takpelah Kakak, troli pun troli lah.

Adik lena diulit intan.Ngantuk sangat.

 My Lil Hero dah bangun. Makan ye sayang.

 Alhamdulillah, Kakak dah besar.



Khayra seorang Kakak yang baik. Bila adik nangis, Kakak datang pujuk. Rajin bila mama suruh tolong sesuatu. Kalau nampak ada benda kotor kat lantai, cepat-cepat amik penyapu.Walaupun Kakak sapu tak bersih, tapi mama tahu Kakak rajin tolong mama.Kadang-kadang buat perangai macam budak kecik, tapi mama faham Kakak nak perhatian lebih.Cakap dah makin keletah. Mama suka berborak dengan Kakak.

Mama doakan Kakak membesar dengan bijak, tolong jaga adik-adik nanti, diberi kesihatan yang baik, hormat orang tua, dan cepat-cepat belajar membaca.Mama, Papa & Adik Khair sangat sayang Kakak.MMMUUUUAAHH!!!

Happy 3rd Birthday - Khayra Nur Rania



2 Responses
  1. Mrs Nageb Says:

    kejap je dak kakak dah besau kan rohana :) kejap je dah nak tambah lagi kan...bagus, alhamdulillah...


  2. eis Says:

    happy belated birthday kakak Khayra. tak tahu pulak kakak Khayra bakal dapat adik lagi. apa pun, yayyy! semoga hanna sekeluarga sihat selalu. selamat tahun baru 2012 ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...