Jangan Malas Log Out Facebook

Sebelum sambung Konsert Kakak, nak buat entry ni dulu.

Kawan-kawan pernah tak log in Facebook lepas tu kalau nak tutup laptop, terus je klik pangkah kat window tanpa logout Facebook? Saya memang selalu, sebab laptop tu  hanya kiter je yang guna. Takde orang luar pun yang guna.

Baru-baru ni, hasben dapat traced, kalau kita tak log out Facebook, lepas tu senang je kita masuk balik kat Facebook yang baru buka tadi. Walaupun dia mintak password, tapi tanpa password pun Facebook still boleh di akses. Kat rumah, kawan-kawan surf internet selalu guna Chrome atau Mozilla Firefox? Saya guna Mozilla, tapi hasben suka sangat kat Chrome. Saya tak pernah try, macam sama je.Saya tak pasti adakah sistem Facebook yang insecured atau Chrome yang pembawak masalah.

Senang cerita, cuba cek printscreen kat bawah ni. Hasben rajin edit.

 Kita try guna Chrome. Mula-mula mesti dia mintak password kan. Cuba buat-buat tak nampak je permintaan dia tu. Ignore pastu pergi kat notification.

 Sape tak tau notification, yang belah atas tu terletak menatang tu yer.

 Bila klik notification, dia akan keluarkan senarai yang ada. Cer klik mana-mana list, pastu tengok dia akan ke mana.

 Ha! Dia akan terus jump ke list yang kita klik tadi. Macam contoh kat atas tu. Lepas dah dapat masuk rumah dia, moh kita masuk ikut pintu pulak. Klik kat home menu..wallla dah macam akaun FB kita pulak. Padahal orang lain punya tu.

Kalau guna Chrome kat ofis atau tempat public yang lain, kena hati-hati. Jangan lupa log out lepas guna FB. Ingat kalau terus klik pangkah je orang tak leh masuk ke. Kalau diorang buat naya tukar gambar ke, masuk status yang bukan-bukan ke,  atau mengaibkan abis lah time tu. Tapi kalau nak naya tukar password mungkin tak boleh kot. Sebab mesti FB mintak confirmation password yang lama.

Kalau tak faham apa yang saya bebelkan, boleh pergi ke Blog BasicIcon ye. Mana tau ayat dia orang lagi faham.Sekadar berkongsi idea dan pendapat. Sharing is Caring...
2 Responses
  1. KizZ Says:

    TQ for sharing okayh..wah bahaya ni pasni kena log out lah selalu nampaknya..huhu


  2. Hanna Says:

    welcome dear...kena igt pasni tau, jgn simply kuar je..sharing is caring :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...