Konsert Taska Khayra & Khair : Part I

Hari Sabtu 12 November 2011, Taska Khayra & Khair buat Konsert Tahunan. Tahun ni 1st time Khayra involved sebab tahun lepas Khayra tak dapat pergi sebab kena sakit mata. Kesian.Pagi-pagi lagi Mama dah siapkan Adik & Kakak. Papa mandikan, Mama siapkan bekfes semua orang. Dah mandi, baru makan.

Yang sebetulnya Mama dia la paling excited. Anak nak buat persembahan, mestilah tak sabar nak tengok. Siap suruh Nenek & Atuk datang tengok Kakak nak perform. Konsert start pukul 10.00 am, so kitorang bertolak pukul 9.40 am.Theme color Orange-Black. Sampai kat Auditorium Seri Negeri, Atuk & Nenek pun sampai sama. Lepas register, bawak Khayra masuk belakang pentas nak mekap.

 Banner Taska

 Antara hadiah untuk dirembat

Acara bermula dengan persembahan pakaian beragam oleh anak-anak ikut stage umur. Dak Khair Amsyar tak masuk pun acara ni. Mak dia fening (malas?) nak cari baju untuk dipakai. Senang citer, Dek takyah masuklah. Kakak pun tak masuk. Adil dan saksama. *geleng kapla.

Macam-macam pakaian yang diperagakan. Ada yang siap sewa kostum, ada yang kreatif siap jahit sendiri. Alahai anak, sorilah mak ni tak kreatif, langsung tak terfikir nak sarungkan anak-anak baju apa. Paling comel Baby Aimi - Si Little Mermaid. Sangat tekun nenek Aimi ni jahit ekor duyong guna Jalur Gemilang. Gambar semua contestant tak complete. PhotoG memilih amik gambar yang cun je.Huhuhu.

 Aidid (Abang Baby Aimi) Si Ahli Sihir Jalur Gemilang. Hentam la Labu.

Kategori Baby. Si Ikan Duyong kat tengah-tengah yang di apit Little Princess dan Little Dracula.

Angle dari belakang. Seksi betul Baby Aimi. Sangat cantik bila Aimi angkat kaki ke atas. Nampak macam duyong real. Pandai pose ye.

Acara untuk Khayra selepas kanak-kanak umur 4-5 tahun perform. Cari balik dalam kamera takde pulak amik gambar. Konsep Pop Yeah Yeah. Kemain gelek lagi budak-budak tu. Sebenarnya naluri Mama ni dah tahu yang Khayra taknak buat persembahan. Dari awal lagi masa nak mekap, tangan sebelah tarik baju Mama. Tak bagi mama bergerak dari situ. Kalau tak dia bantainya menangis.

Atuk & nenek datang pagi-pagi nak tengok Kakak perform, tak kan tak nak buat pulak. Kakak dengan group 3 tahun kena buat Music & Movement. Ada 3 lagu. Lagu pertama guna payung sebagai prop, kedua Sun, ketiga I Love U (Barney). Puas dah Mama pujuk, melalak pulak. Start kena tukar baju tu, dia bantainya baring kat lantai menangis. "Taknak tukar bajuuu, bajuu tu buroook!!" Sambil menangis dia cakap macam tu. Oklah, taknak tukar baju, kita pakai je baju Kakak tu ok.

Mama siap panggil Aidid- kawan kakak suruh pujuk. Dia taknak jugak. Budak lain dah teruja nak naik pentas. Sampai turn Kakak, Mama siap temankan naik stage tau. Dia nak balik pulak. Alahai anak, haruuu betul.

 Sesi memujuk Khayra kat belakang pentas. Nampak tak kat belah kanan tu. Aidid tengah pujuk Khayra. Mama siap menggayakan payung tu lagi..

 Tuan2 dan Puan2..dipersilakan eh ala kesian nape nangis ni sayang..mak dia pun join sekali tau..kata Pengacara Majlis. (Sila abaikan punggung orang tu.Tak sempat nak crop.)

Yeah, inilah anak saya. Melopong mulut menangis. Kakak, kakak...Esok dah besar tengok balik gambar ni. Mesti Kakak gelak tau..Hee..

Last-last bawak jugak Khayra turun. Bagi laluan kat kawan-kawan nak buat persembahan. Frust Mama tau. Khayra tengok je kawan-kawan tu. Atuk tolong pujuk.

 Khayra tak masuk, tinggal 4 kerat je la. Suppose Khayra tengah-tengah sebab she is only girl in the group. Masa ni lagu Sun. tu pasal kena pakai cekak matahari kat kepala tu.Ala sayang lah khayra taknak buat...huhu..

 Atuk & Nenek yang datang. Khayra takut mama marah, dia pergi kat Atuk. Pandai eh.Atuk tolong pujuk..Adik Steady je..Muka orang lepas nangis, penyek je..haha..

 Adik hari ni good boy..tak meragam sangat..elok je duduk dengan atuk macam orang besar..hee..

Muka mama yang frust...

Lepas Khayra dah ok, Atuk&Nenek nak balik. Nak pegi beli barang kat Mydin Mall. Tinggal Papa & Mama nak handle budak dua orang ni. Thanks Ayah , emak...susah-susah je datang. Nanti kita sambung citer part II pulak k. 
2 Responses
  1. Mrs Nageb Says:

    Adoi macam2. Dak kakak ni eh..huhuhu somel lah ...


  2. Hanna Says:

    itu la..mcm2 hal!! mmg xleh jgka budak2 ni, ms kt school elok je berlatih, bila dpn mak bapak terus ilang mood..sabau je la..hee..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...